Peter Hum: Ordinary Heroes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Jazzpianisten, Peter Hum, er et kendt ansigt – ikke bare i hjembyen Ottawa, men i hele Canada. I de seneste tre årtier har han været her, der og alle vegne – som en markant orkesterleder og sideman på den moderne mainstream jazzscene. Set i lyset af hans position, kan man undre sig over, at han ikke har udgivet flere album i eget navn. Kun to er det blevet til, for nuværende. Men Ordinary Heroes, hans tredje album, er ikke desto mindre værd at bemærke. Herpå spiller han nemlig ti af sine egne, originale musikstykker – sammen med en stærk besætning, der i øvrigt består af Kenji Omae på tenorsax, David Smith på trompet, Mike Rud på guitar, Ted Warren på trommer og på skift – Alec Walkington og Dave Watts på bas. Kendetegnende ved de ti musikstykker og deres forløsning er, at man som lytter suges ind i noget, der nok på overfladen kan fremstå som let tilgængelig, melodisk og moderne mainstream jazz, men som rummer mange andre, dybere og finere lag. Det er således i lange stræk meget gribende, smuk og kompleks musik, der her bringes til torvs. Musik, der af samme grund animerer til gentagne aflytninger.

**** / Eget selskab / 73 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share