Fredrik Moth Five: Take the B Train

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Billy Strayhorn skrev i 1939 en sang, Duke Ellington en melodi, og Take the A Train blev en af historiens største jazzklassikere. Dét har saxofonisten, Fredrik Moth, selvfølgelig noteret sig, før han med sin kvintet indspillede Take the B Train. Men musisk, kunstnerisk er der alligevel så stor forskel på A og B toget, at man kan undre sig over valget af titel. Ifølge pressematerialet er titelnummeret inspireret ”af hverdagens ture med S-togslinje B mod Vestegnen”. Og det er fair nok. Men det traditionelle og konventionelle i Strayhorn og Ellingtons A-udgave hører jeg ikke afspejlet i Moth’s B-udgave, hvorfor titlen på sidstnævnte er misvisende. Ikke desto mindre er det et virkelig godt album, Fredrik Moth Five har udsendt. Musikken er melodisk, lys, udadvendt og mange facetteret. Sine steder minimalistisk og smuk. Sine steder kompleks og udfordrende. Konstant præget af en klar, stilistisk retningssans, en bevidsthed om kursen, en solid bund og nogle små saxofonciseleringer på toppen. Smukkest fremstår det drømmende nummer, Tuner ind på Samsø.

**** / Gateway Music / 40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share