Alex Goodman: Impressions in Blue and Red

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den umådeligt talentfulde, canadiske jazzguitarist, Alex Goodman, har i de sidste mange år boet i New York. Herfra udgår i dag hans virke, som er mange facetteret, farverigt og alligevel klart defineret. Goodman har optrådt med mange store navne – blandt andre John Pattituci, Dick Oatts og Charles Lloyd – men han står også selv i spidsen for flere interessante konstellationer – heriblandt de to kvartetter, som man hører på egne skiver på dette dobbeltalbum. På blå skive hører man foruden kapelmesteren selv altsaxofonisten Ben Van Gelder, bassisten Martin Nevin og trommeslageren Jimmy McBride. På rød skive foruden kapelmesteren selv altsaxofonisten Alex LoRe, bassisten Rick Rosato og trommeslageren Mark Ferber. Materialet er i begge tilfælde, for størstedelens vedkommende, kreeret af Goodman, men de to skiver rummer også versioneringer af f.eks. Herbie Hancocks Toys og Richard Rodgers & Oscar Hammersteins If I Loved You. Uanset ophav og sidemen er oplevelsen af Goodmans univers fortættet, intim og sanselig. Musikken er eminent skrevet og forløst. Og både i tilfældet blå og rød lettere melankolsk, smuk. Måske er der en anelse mere glød i musikken på blå end rød, men i begge tilfælde  leverer Goodman og hans tre sidemen moderne, instrumental jazzmusik af høj, høj klasse.

**** / Outside in Music / 101 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share