Helene Blum & Harald Haugaard Band: Strømmen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Sangerinden, Helene Blum, og violinisten, Harald Haugaard, har begge deres afsæt i folkemusikken, og så er de gift. I den forstand er det ikke overraskende, at de laver et fælles udspil. Det er faktisk mere overraskende, at det først sker nu – efter, at de begge har udgivet en håndfuld album i egne, respektive navne. Både Blum og Haugaard har genrens traditioner inde under huden, og begge formår de at forblive tro overfor traditionen – samtidig med at de formår at tilføre noget nyt og originalt: en enkel, moderne, melankolsk (nordisk?!?) tone. Albummet, Strømmen, åbner overbevisende smukt med nummeret, Over havet, der bygger på en del af Thøger Larsens digt, Høstnats-romance. Herefter følger singlen / titelnummeret, Strømmen, med tekst af Blum. Begge sange er sat til musik af parret, som i det hele taget er stærkt repræsenteret – både som sangskrivere og komponister. Men på albummet indgår altså også tekster af bl.a. Rainer Maria Rilke, Emil Aarestrup og Gorm Skouboe-Svendsen; evigt grønne ”standards” som eksempelvis En yndig og frydefuld sommertid. I den forstand fortsætter Blum og Haugaard, hvor de slap – med respekt for genren og forlæggene, men i en helt særegen, forfriskende og moderne, autentisk tone. Netop den kombination – og det iboende vemod fra Blums sikre fraseringer og Haugaards virtuost, melankolske spil – gør albummet gribende og stærkt.

**** / Pile House Records / 48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share