Ibrahim Electric: Time Machine

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den dynamiske, energiske og meget ekspressive, danske trio, Ibrahim Electric har igennem snart to årtier balanceret suverænt mellem jazz-, funk-, rock- og surfmusikken – altid med overbevisende pondus. Man har derfor altid kunne tillade sig at have høje forventninger til trommeslageren, Stefan Pasborg, guitaristen, Niclas Knudsen og hammondorganisten, Jeppe Tuxen, når de har sendt et nyt album ud. Time Machine, trioens tredje album, skuffer da heller ikke!

Ståstedet, ja, tonen er den samme, umiskendeligt Ibrahim Electrics, men tilgangen til musikken har alligevel været anderledes. Pasborg, Knudsen og Tuxen besluttede sig nemlig for, inden de gik i studiet, at musikken til dette nye album ikke skulle skrives og indøves på forhånd, men jammes frem. Sådan blev det til. I løbet af bare to dage indspillede Ibrahim Electric Time Machine på baggrund af et enkelt tema, en skitse til enkelte numre og især – et etableret, indbyrdes kendskab.

Pasborg omtaler trioen som et musikalsk ægteskab: ”Vi ved, hvordan vi påvirker hinanden”. Og dét fornemmer man da også på den nye musik. Den virker forfriskende, næsten frejdig, men stadig også raffineret og netop – dynamisk, energisk og ekspressiv.

Albummets bedste skæringer er efter min mening det stringente og dansable ”Disco Mystique”, det pågående og absolut velturnerede “Highlander 74” og det yderst medrivende og funky ”Bad Standing” – især sidstnævnte. Som når jeg har lyttet til alle de tidligere album fra trioens side, griber jeg mig selv i at sidde og smile bredt, velbehageligt, forført. Ibrahim Electric formår således – både i kraft af et teknisk / kunstnerisk overskud og et eminent sammenspil – at skabe musik, der rummer historiske referencer, innovativ kraft og en originalitet, der er så absolut bemærkelsesværdig.

Jeg elsker musikkens medrivende element, dens kant og energiniveau og vil fortsat have store forventninger til trioen – for aldrig er jeg blevet skuffet! Musikken er fuld af kalorier og fuldt optagelig – netop fordi jeg får trang til at svinge alt, hvad svinges kan.

***** / Stunt Records / 39 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share