Henrik Jensen’s Followed By Thirteen: Affinity

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Danske Henrik Jensens nye, britiske album, Affinity, er et godt, gennemarbejdet værk bestående af moderne instrumentaljazz, der er skabt af dygtige musikere med en udtalt, indbyrdes musikforståelse og en åbenlys sans for sammenspillets kunst. Fundamentet i musikken er nogle solide baslinjer (af Henrik Jensen), et fintfølende anslag på klaviaturet (af Esben Tjalve) og et sikkert trommespil (af Pete Ibbetson); krydderiet er nogle fornemme ciseleringer skabt af en trompet og et flygelhorn (begge betjent af Rory Simmons). Stilen er kosmopolitisk / international, ekstrovert uden at være forceret, teknisk på højt niveau, kunstnerisk originalt. Hvorvidt man lytter til komposition eller improvisation er til tider uklart – selv om musikken konstant er stringent og melodisk – men netop det er dens styrke. Den har en iboende uforudsigelighed midt i det melodiske og fremstår eftertænksom, mange facetteret og rig. Selv får jeg lyst til at lytte igen og igen, fordi der konstant dukker nye detaljer op. I den forstand er albummet lykkedes – til UG.

**** / Babel Label / 41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share