Carsten Meinert: Musictrain Revisited – the Remix & More

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Musictrain er et gammelt album (oprindeligt udgivet af Spectator Records), der hermed genudgives i opgraderet og udvidet udgave. Albummet er oprindeligt fra 1970; det blev indspillet samme år, som Woodstock Festivalen fandt sted; samme år som Miles Davis udsendte Bitches Brew; og er – sandt at sige – et både vildtvoksende og dybt fascinerende tilbageblik på det ypperligste af datidens danske fusion af pigtråd og jazz. Fusionsjazzens kapelmester var i dette tilfælde tenorsaxofonisten Carsten Meinert, men bag ham stod/sad en stribe af danske jazzmusikere, som siden blev kendte: Jens Jørn Gjedsted, Erling Kroner, Michael Hove, Jesper Nehammer, Ole Matthiesen, Thor Blackhausen, Pierre Dørge, Lee Schipper, Henrik Have, Ole Streenberg, Conny Sjökvist, Bent Clausen, Jon Finsen, Niels Olaf Gudme og Clovis Gauguin. Meget sigende for tiden – med ungdomsoprøret og de unges opgør med autoriteterne og flirt med arbejderklassen – er musikken optaget på Københavns Ungdoms- og Arbejderkollegium i Valby. Og igen meget sigende – er den tydeligt inspireret af koryfæer som Carlos Santana, Miles Davis, Charlie Mingus, James Brown, John Coltrane og Albert Ayler foruden af rocken, pigtråden og verdensmusikken. Vel kan man høre, at optagefaciliteterne dengang ikke var optimale, men man forstår også – på grund af musikkens kunstneriske styrke – hvorfor albummet har været savnet, siden det udkom og restoplaget et par år efter gik til i en brand. Nu er det gamle her og mere til – de fem numre, som oprindeligt udkom på vinyl og mere til i et nyt remix. Det er absolut værd at lytte til.

**** / Stunt Records/Sundance Music / 64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share