Isabell Gustafsson-Ny: Rotsystem

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Der er en særegen friskhed, nogle fine, røde kinder og lyslevende øjne over musikken på svenske Isabell Gustafsson-Nys andet album, Rotsystem. Hun har selv skrevet musikken og teksterne og håndterer selv klaveret, men sangen har hun overladt til cellisten Emma Augustsson, og så har hun i øvrigt allieret sig med kontrabassisten Emil Skogh, violinisten Marta Forsberg, klarinettisten Lisa Grotherus og trommeslageren Simon Andersson m.fl. Og ud af dét er der kommet et forfriskende enkelt, raffineret og forfinet album, der fint balancerer mellem kammerjazzen, folkemusikken, visetraditionen og freejazzen og/eller avantgarden. Man tror – med åbningsnummeret – først, at man lytter til noget konventionelt, men snart står det klart, at Rotsystem er et aldeles ukonventionelt udspil; at Isabell Gustafsson-Ny vil andet og mere end det konventionelle. Tag et nummer som Utveckling, Avveckling. Det er ikke et stykke musik for nybegyndere, men for det trænede jazzpublikum, som kan rumme og tyde frihedsgraden. Generelt er musikken åben, nysgerrig, præget af en vilje til at udfordre konventionerne og et kunstnerisk overskud til at udvikle kunstarten.

**** / Pacaya Records / 39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share