Songs of Tales: Life Is a Gong Show

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Songs of Tales er et ekstraordinært band – et samarbejde mellem fire af Canadas mest innovative jazzmusikere: Jean Martin (trommer, effekter, electronics), Jesse Zubot (violin, electronics), Petr Cancura (saxofon, mandolin) og Gordon Grdina (guitar, oud). De fire udgør tilsammen et inspirerende møde mellem jazz, freejazz, electronics, world og roots. Deres musik er original, klart fornyende, men også udfordrende, krævende og insisterende. For det meste. Kun det. For på albummet er der også nogle få lettere tilgængelige, melodiske skæringer, og to af disse er Sun Sets in the West (albummets mest helstøbte nummer) og Traure (albummets tungt drævende rootsafsæt). Begge numre har Grdinas distinkte guitar i en central position i lydbilledet. Sidstnævnte i øvrigt også Zubots violin. Summen af genresammensmeltning, energiudladning og akustisk/elektronisk tilgang er det, der gør oplevelsen så ekstraordinær. For ikke bare er det klart, at de fire har deres teknik i orden, de har også kunstneriske ambitioner og sans for at sameksistere.

**** / Roots2boot / 49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share