Verneri Pohjola: The Dead Don’t Dream

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er ikke uden grund, at rygtet om den finske jazztrompetist, Verneri Pohjolas talent, spreder sig som ringe i vandet. Bare man lægger øren til hans nye album i eget navn, The Dead Don’t Dream, kan man konstatere, at hans kvaliteter står i kø. Man skal ikke høre mere end et par minutter af albummet, før man må sande, at Verneri Pohjola er en musiker med endog meget udtalte kvaliteter – som komponist og instrumentalist, i det hele taget: som artist. Hans musik er enkel og dog kompleks, ekspressiv, dynamisk og dog ydmyg (hvis musik ellers kan være dét). Selv bliver jeg både betaget af hans raffineret virtuose tone og vekslende energi og af sammenspillet i hans kvartet, der i øvrigt består af Tuomo Prättälä på klaver, Mika Kallio på trommer og Antti Lötjönen på kontrabas. De fire balancerer noget nær formfuldendt mellem det komponerede og improviserede og fremelsker en innovativ form for moderne jazzmusik, som lover godt for fremtiden – uanset om den er intim eller eksplosiv, deprim eller happy.

***** / Edition Records / 46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share