Dinosaur: To the Earth

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Af uransagelige grunde er det sjældent, vi her til lands støder ind i Storbritanniens pt. mest toneangivende jazzmusikere. Desværre. For der er flere af dem, der er yderst interessant, og som man for sin egen skyld bør stifte bekendtskab med. Flere af disse jazzmusikere udgiver imidlertid deres musik på det lille Londonbaserede kvalitetslabel, Edition Records, og en af disse er den markant profilerede komponist og trompetist, Laura Jurd, som med sit orkester, Dinosaur, har udsendt to væsentlige jazzplader. To the Earth er orkestrets tredje album på det bemærkelsesværdige label (som i øvrigt også udgiver Phronesis’ og Jaspar Høibys musik), og så afgjort et album med musik af høj kunstnerisk kvalitet. Jurd understreger således endnu engang, at hun er en innovativ, risikovillig og åben kunstner, der både selv kan præstere og fremme andres præstationer. Med sig på det nye album har hun pianisten Elliot Galvin, bassisten Conor Chaplin og trommeslageren Corrie Dick. Og de fires sammenspil er eminent, grænsende til magisk. Hør f.eks. et nummer som Held by Water, og du vil forstå, hvad jeg mener. Nummeret er en kunstnerisk magtdemonstration, på én gang helt enkelt, minimalistisk og farverigt, mange facetteret, og såvel soli som sammenspil er i top, dybt fascinerende.

**** / Edition Records / 41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share