Thor de Force: The Build

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Bag gruppen, Thor de Force, står multiinstrumentalisten, komponisten og produceren, Thor Madsen. Med sig på sit nye album, The Build, har han en stribe gæstemusikere: Abdullah S. på trommer, Mads Michelsen på diverse slagtøj, Stunn Gunn på trommer, Lis Wessberg på trombone, Boe Larsen på klaver og Benjamin Kissi på vokal. Og musikken? Den er en form for elektronisk lounge eller synth eller fusion – i hvert fald elektroakustisk musik, som på én gang er minimalistisk og mange-facetteret, enkel og kompleks. Æstetikken / lydbilledet leder ofte mine tanker i retningen af 1970’ernes og -80’ernes fusion og fusionsrock. Trommerne, slagtøjet, guitarerne, tangenterne – hele stilen – sender tankerne tilbage til den gang og til især den amerikanske og centraleuropæiske musikscene. Desværre også til kunstnere og plader, som har flere kalorier. Ikke at The Build skuffer, for jeg havde ingen forventninger, men den forekommer mig for uoriginal, uraffineret – og det selv om der er momenter af stor tyngde på albummet. Tyngden udgår blandt andet fra Lis Wessbergs trombone, som løfter enkelte numre op over det konventionelle.

***  /  Ropeadope  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share