AUB: AUB

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE AUB (udtales ”Orb”) er navnet på en britisk jazzkvartet, der hermed pladedebuterer. I spidsen for kvartetten står de to tenorsaxofonister Alex Hitchcock og Tom Barford. Og med sig har de bassisten Fergus Ireland og trommeslageren James Maddren. Men deres musik? Den er ikke jazz i traditionel forstand. For samtidig med, at de fire betjener sig af akustiske instrumenter, tilfører de deres originale musik en elektronisk dimension, som både er innovativ, ambitiøs og udfordrende. Jeg er ikke i tvivl om, at de toneangivende musikere i AUB ønsker at skabe noget radikalt nyt. Jeg er heller ikke i tvivl om, at de alle fire faktisk evner rent teknisk at løfte deres kunstneriske ambition. Til gengæld er jeg heller ikke i tvivl om, at de med deres musik og helt særlige profil eller identitet har lagt sig i et smalt spor, som naturligt indskrænker deres potentielle publikumsmængde. Ikke desto mindre må jeg pointere, at kombinationen af den akustiske og elektroniske musik er fascinerende. Især et effektivt nummer som Doggerland fascinerer.

**** / Edition Records / 40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share