Kalaha featuring Uffe Lorenzen: Dans det op

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Kalaha er et af Danmarks pt. mest interessante og innovative bands, en forunderlig bastard bestående af to af landets mest markante jazzmusikere og to af landets mest markante elektroniske musikproducere: trommeslageren Emil de Waal, guitaristen Niclas Knudsen og de herrer, Rumpistol og Spejderrobot. På bandets nye, effektivt energiske single, Dans det op, har de fire fået besøg af psych-rock-legenden Uffe Lorenzen – kendt fra Spids Nøgenhat og Baby Woodrose – foruden Kill J og Orhan Özgür Turan. Og resultatet er et fascinerende track, der på én gang sender tankerne i retningen af C.V. Jørgensen og en elektronisk / instrumental opgradering af selvsamme. ”Hvis trippet ik’ er godt, så dans det op!” Det er det centrale forslag i den stærkt dansable croos-over mellem jazz, world, elektronisk og fusion. Nummeret på singlens b-side, Eymen, er et dybt fascinerende og afsindigt fængende cross-over-nummer med Hilal Kaya på vokal. Tilsammen er de to numre alvorligt overbevisende, både hvad komposition og forløsning angår.

***** / April Records / 7 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share