Ikke en festival, men mere end 300 jazzkoncerter i København i juli

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

NYHED Nok bliver der ikke i sommer afholdt musikfestivaler i Danmark. Heller ikke en Copenhagen Jazz Festival.

Men med den gradvise åbning af samfundet – efter Corona-pandemiens brutale nedlukning – tårner antallet af jazzkoncerter i København sig alligevel op i de kommende uger – især i og omkring den aflyste festivalperiode (fra den 3. til den 12. juli).

Der bliver således mere end 200 jazzkoncerter alene i hovedstaden i juli.

Og det skyldes først og fremmest, at de danske jazzmusikere er som kvæg, der efter lang tids indelukkethed, endelig har fået færten af frisk græs.

De mange jazzkoncerter udgør reelt en manifestation, men de udgør ikke en festival, da de alene arrangeres af musikerne og/eller spillestederne.

“Copenhagen Jazz Festival er aflyst, men det står klart, at der i den nævnte periode vil blive et peak af koncerter. Det er vi et hold af jazzmusikere, der arbejder for at gøre folk opmærksomme på under overskriften: Jazz, Love & Hope. Samtidig har jazzfestivalen sat deres platform, Jazz in Copenhagen til rådighed til annoncering af koncerter henover hele sommeren,” fortæller sangerinden Sinne Eeg, som samtidig slår fast, at spillestederne alle vil kunne overholde sundhedsmyndighedernes krav til afstand, hygiejne med mere. 

Selv om der ikke er tale om en festival, vil det for publikum blive lige så let at orientere sig i koncertudvalget, som hvis det havde været en festival, for alle kunstnere og spillesteder er ifølge Sinne Eeg blevet opfordret til at registrere deres koncerter to steder: på genreorganisationen JazzDanmarks app og hjemmeside, livejazz.dk, og på Copenhagen Jazz Festivals hjemmeside, jazz.dk. Der bliver endda fremstillet et samlet program.

“Og nu glæder vi musikere os bare helt vildt til at komme ud at synge og spille,” tilføjer Sinne Eeg, der sammen med Johan Bylling Lang og Jesper Løvdal gør sit for at oplyse om, at der er masser jazz i København i og omkring den aflyste festivalperiode. 

Det vil i denne artikel føre for vidt at komme ind på detaljer i programmet, men undertegnede vil fremhæve 1) ”Sommer i Haveselskabet” (bag dét prædikat gemmer Restaurant Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksberg Have sig), som præsenterer en lang række udendørs koncerter (igennem hele juli måned); 2) at Cowbell i Valby præsenterer en lang række on-line koncerter (med et begrænset antal billetter til fysisk nærvær) under prædikatet ”Summer Jazz 2020”; og 3) at Johan Bylling Lang med sin ”Fringe Jazz Fest” vender tilbage til arnestedet, Charlie Scotts i city.

Se mere på livejazz.dk og jazz.dk

Også publiceret i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share