Anders Koppel & Henrik Dam Thomsen: Still Life

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Anders Koppel er en veteran på den danske musikscene. En brobygger af Guds nåde – mellem poprocken, jazzen, verdensmusikken, folkemusikken og den moderne partiturmusik. Hans virke og popularitet er unægtelig knyttet til hammondorgelet og hans mange år med især Savage Rose og Bazaar. Men i realiteternes verden favner han meget andet og mere. Og det har han gjort i årtier. Derfor er det heller ikke overraskende, at han nu udsender et nyt album med et miks af partiturmusik og improvisation – et album hvorpå han danner duo med den klassiske cellist, Henrik Dam Thomsen. Deres musik fælles præstation kan nok i sin essens kaldes kammermusik, men vel at mærke af den ukonventionelle slags. Sine steder er den nye musik sakral, sine steder løssluppen, grænsende til varieté- eller cirkus-agtig. Selv om den både rummer komposition og improvisation, forskellige temperamenter og genremæssige forgreninger er den alligevel konsekvent holdt i et stilsikkert greb. Alle digressioner forekommer naturlige, ja, oplagte. Derfor er albummet også både vidtforgrenet og vidunderligt.

***** / Dacapo Records / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share