Skurkar: Skjulte motiver

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Dette pladedebuterende, dansk/norsk/svenske jazzorkester spiller ganske rigtigt, som det selv siger i linernotes, musik fra et ”finurligt univers”. Selv tilføjer de fire unge musikere, at deres musik er udviklet i fællesskab fra små skitser og ufærdige idéer til ”hele historier”. Dette sidste kan jeg ikke høre på albummet, Skjulte motiver, men at kvartettens musik udspringer af et eller flere finurlige univers(er) – dét kan jeg høre. De unge musikere – barytonsaxofonisten Jenny Frøysa, altsaxofonisten Amalie Dahl, bassisten Oda Steinkopf og trommeslageren Emma Lönnestål – spiller således en på en gang underligt barnlig, forfriskende frejdig og meget uhøjtidelig form for jazz, der så at sige placerer dem et sted mellem Ramasjang og avantgarden. De fire unge musikere har mødt hinanden på Jazzlinjen på Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet i Trondheim, og herfra har de så udviklet et fælles, legesygt og meget åbent tonesprog uden begrænsninger i harmonikken. Musikken er finurlig. Hvert nummer måske nok i sig selv en historie. Ikke desto mindre leder jeg forgæves efter disse historier og de skjulte motiver. Samtidig er jeg dog ikke et sekund i tvivl om, at de fire unge kvinder hver for sig og sammen, har potentialet til at nå langt med deres musik.

*** / Øra Fonogram / 35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share