Modasaurus: 4K

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Modasaurus er en canadisk kvartet, som nok spiller en stringent form for fusionsjazz, men også tilfører den elementer af rock, funk-, klassisk, latinsk og mellemøstlig musik. Ikke dermed sagt, at kvartettens musik stritter i flere mulige og umulige retninger, for det gør den ikke. Den er stringent, men den er netop også tilført ciseleringer, der giver stringensen facetter. Modasaurus fremstår – under ledelse af pianisten, James McGowan – som en seriøs, rutineret og innovativ størrelse, der magter at udfolde og raffinere fusionsjazzen. Men selv om det ganske givet er James McGovan, der er kvartettens innovative kraftcenter, er det teknisk / kunstnerisk el-guitaristen, Alex Moxon, der gør sig mest interessant bemærket. Hans guitarriffs i et nummer som f.eks. Chaconnne and Fugue er helt udsædvantligt imponerende. Moxon er rap på strengene, virtuos og alt andet end bange for det svulstige. Det nævnte nummer er som en sammensmeltning af én del Johan Sebastian Bach og én del Jeff Beck. Vel at mærke på helt naturlig, organisk vis. Som konsekvens fremstår nummeret – og albummet i øvrigt – som gennemført.

**** / Eget selskab / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share