Angelica Sanchez & Marilyn Crispell: How to Turn the Moon

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzpianist og -komponist, Angelica Sanchez, har igennem de sidste mange år tiltrukket sig mere og mere positiv opmærksomhed for sit virke udi udviskningen af grænsen mellem det kompositoriske og det improvisatoriske. For sit virke har hun i øvrigt modtaget både roser og priser. Og så har hun ellers opsøgt mentorer blandt ældre, mere etablerede navne – blandt andre den ligeledes amerikanske jazzpianist og –komponist, 25 år ældre Marilyn Crispell – og sammen har de to nu skabt albummet, How to Turn the Moon. På albummet hvor de to hver for sig og sammen forsøger at udforske og udfolde pauser, teksturer og skitser, opstår nye, uforudsigelige og abstrakte landskaber, som igen udforskes og udfoldes i en tilsyneladende utrættelig, innovativ ånd. Det interessante er, at selv stilheden – de momentane heller, der opstår i musikken – udforskes og udfoldes via en aktivt lyttende opmærksomhed og spontan respons. Og endelig er der det interessante ved albummet, at de to pianister spiller på hver sit klaver og på stereoalbummet kan høres i henholdsvis venstre og højre kanal. Alene dét øger lytterens fornemmelse for aktiviteterne de to imellem.

**** / Pyroclastic Records / 50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share