I Think You’re Awesome: The Kiss Your Darlings Suite

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det danske orkester, I Think You’re Awesome, er innovativt og produktivt – det har indenfor få uger udsendt hele to album, dette og Late Bloomer, sidstnævnte i samarbejde med Thomas Madsen.

The Kiss Your Darlings Suite er blevet til i et samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra – under ledelse af Signe Bisgaard – og den estiske gæstevokalist, Karmen Rõivassepp. Og resultatet er dybt fascinerende.

Den ubestridte leder af I Think You’re Awesome, Jens Mikkel Madsen, har skrevet alle tekster, og musikken har han skrevet sammen med Signe Bisgaard, som i øvrigt har arrangeret for bigbandet.

Stilen er unik. Musikken drømmende, til tider sfærisk svævende, til andre tider næsten filmisk melodisk, balancerende tæt op ad en sjælden, symfonisk form for pop. Under alle omstændigheder bestående af dragende klangflader, som både Jens Mikkel Madsen og Signe Bisgaard skal have ros for!

På albummet er der fire skæringer – her i blandt ”The Kiss Your Darlings Suite” som er opdelt i en 1. og 2. sats med tillægstitlerne ”Bill” og ”Warm Milk/The Same Way As You Walk”. De to satser er henholdsvis 14 og 19 minutter lange. Alene heraf kan man udlede, at orkesteret ikke søger hitpotentialet eller det konventionelle radioformat, men det unikke, den særegne fortælling, det særegne drama. Og den fortælling / det drama formidles med udtalt musikalitet, virtuositet, elegance, raffinement og teknisk overskud.

Det er simpelthen sådan en fornøjelse at lytte og leve sig ind i det univers, som de 22 medvirkende musikere fremmaner på det sublimt producerede album. Sådan en fornøjelse at lytte sig ind på detaljer i arrangementerne, detaljer i de enkelte musikeres præstationer – uanset om det er Jens Mikkel Madsens sang eller spil på bassen, Morten Kærups spil på banjoen, Alex Jønssons spil på guitaren, Andreas Skambys håndtering af trommerne eller Karmen Rõivassepps vokal.

Tilsvarende er det en fornøjelse at lytte sig ind i originaliteten, samtidig med udvikler sig til en sport for en moden lytter som undertegnede at spotte tråde tilbage til tidligere tiders kammerjazz og især britisk folkrock i 70’erne. Dén gang – og i det følgende årti – kunne den symfoniske form for pop træde frem hos flere markante orkestre. Men det er i dag så længe siden, at mange har glemt det – eller aldrig har bemærket det. Om I Think You’re Awesome overhovedet kender til den tids musik, aner jeg ikke. Men forbindelsen er der, om end der med det aahursianske band og bigband, Jens Mikkel Madsen og Signe Bisgaard, bliver føjet nye dimensioner til kunsten.

***** / Jaeger Community Music / 44 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share