Kathrine Windfeld Big Band: ORCA

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Det er ganske enkelt imponerende, det Kathrine Windfeld præsterer: at skrive, arrangere og dirigere sin egen musik, sit eget big band, sine egne visioner – at formgive kunsten, musikken, med faglig tyngde og kunstnerisk spændvidde, via et kvalificeret bigband, der forløser det hele med power og pondus. For det er dét, hun og bigbandet formår. Hvilket fremgår af det nye album, ORCA, der både graciøst og vildt beskæftiger sig med maritime forhold: havets pattedyr, fiskene, dybet, plantelivet på bunden, skibene på overfladen. Med otte lange, billedskabende numre, skildrer Windfelds bigband så absolut sødygtigt og med fascinerende soli i overfladen titler som Undertow, Fish, Ferry, Seaweed og Dark Navy. I titelnummeret, ORCA, forsøger konstellationen f.eks. at skildre, hvordan det lyder, når en spækhugger jager flygtende føde. Motiverne – som de skildres mellem tompetisten Rolf Thofte Løkke og barytonsaxofonisten Aske Drasbæk på den ene side og bigbandet på den anden – er fængende. Og sådan er det hele albummet igennem. Udtrykket er innovativt, kreativt, forfriskende. Selvfølgelig især takket være opdragsgiveren, Windfeld.

**** / Stunt Records / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share