Nate Wooley: Seven Storey Mountain VI

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den genreudfordrende (eller –nedbrydende), canadiske trompetist og komponist, Nate Wooley, har gang i et omsiggribende projekt kaldet Seven Storey Mountain. Projektet påbegyndtes i 2007 og dets sjette udspil / sjette album har nu ramt verden med endnu en sammensat, ekstatisk, vidtfavnende, konfronterende og voldsom eksplosion af industriel, avantgardistisk musik – en suite, en cyklus, en fortælling, der – som en anden dommedagshistorie – virkelig udfordrer lytteren. Genremæssigt befinder vi os et eller andet sted imellem den neoklassiske musik, den industrielle støjrock og den mest avantgardistiske form for støj- og nujazz og ikke i ét moment i løbet af de første 35 minutter af den 45 minutter lange sjette del / sats finder man hvile. Snarere må man som lytter erkende, at man på fatal vis har fået ørerne i en blender, som i forvejen knuser skarpladte maskingeværer. De sidste ti minutter af suiten – efter en konstant beskydning – er man med musikken parat til at opgive ævred og overgive sig til døden. Her spiller orgelet, den sakrale musik og et kryptisk korværk en central rolle. Det er som om man endelig møder engle. Endelig kan afsjæle sit ødelagte legeme. Smukt eller skønt bliver det aldrig, kun voldsomt og til sidst befriende.

*** / Pyroclastic Records / 45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share