Tiptoe Bigband: Disturbance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Sidste år fejrede det fynske orkester, Tiptoe Bigband, sit 25 års jubilæum – blandt andet ved at invitere ni af dets nuværende og tidligere medlemmer til at skrive ny musik. Den nye musik blev præsenteret ved forskellige koncerter i løbet af året – og de koncerter blev optaget og offentliggjort som videoer. Men med udgivelsen af Disturbance foreligger de nu også på vinyl og som digitale audiofiler på diverse streamingstjenester – i velproducerede udgaver. Selv har jeg ikke set nogle af videoerne, men jeg må sige, at jeg – da jeg fik vinylen sat på – blev meget positivt overrasket, faktisk bjergtaget fra første færd. For jeg havde forventet en fyldig åbning – når det nu er bigband musik, der her er tale om. Men John Christensens sarte komposition og arrangement i åbnings- og titelnummeret, Disturbance, begynder faktisk sensitivt og simpelt, for snart at folde sig ud i en uhyre velafbalanceret stil, der viser, hvor meget skønhed man som komponist og arrangør kan få ud af at økonomisere med bigbandets udtryksstyrke. Med fine solopartier af Hans Mydtskov på tenorsax og Tomasz Dabrowski på trompet åbner Tiptoe Bigband med overbevisende sans for kompositionens iboende fortælling. Og den oplevelse gentages, når skæring nummer to begynder – Jesper Riis’ Sete Santos med fine solopartier af Ole Visby på barytonsax og Morten Nordahl på guitar. Albummet som helhed er uhyre vellykket, musikken som helhed vidtfavnende og fokuseret.

**** / 1st Time Records / 53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share