Doxas Brothers: The Circle

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Brødrene, Chet og Jim Doxas, er ud af en musikalsk familie. Og selv må de være faldet i gryden i en tidlig alder, for deres indsats i musikken er både solid og sikker. Som teenagere slog de i 1996 igennem med en koncert i Carnegie Hall i New York, og siden har de blandt andet samarbejdet med navne som Oliver Jones, Carla Bley, Steve Swallow, Dave Douglas og Maria Schneider. Men som albummet, The Circle, tilkendegiver: De kan også i egen ret, i egne navne og med eget materiale – 8 ud af 9 numre på The Circle har de selv skrevet! Og tenorsaxofonisten, Chet, og trommeslageren, Jim, formår vitterligt – sammen med pianisten, Marc Copland, og bassisten, Adrian Vedady – at hive i styrepinden, sætte kurs og holde den. Musikken kan genrebetegnes som pågående og ekspressiv, moderne instrumentaljazz, den er på én gang enkel og kompleks, let at lytte sig ind på og svær at hitte rede i. Helt gennemgående fremstår den dog som gennemarbejdet og – netop solid og sikker. Bedste numre er Temporal og A Word From the Wise. I begge tilfælde numre, der afspejler, at brødrene Doxa som komponister er innovative kræfter, og som udøvende kapelmestre kan sammensætte et stærkt orkester og etablere et respektindgydende sammenspil.

**** / Justin Time Records / 61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share