Helle Henning: As Long As We Both Know

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Sangskriveren og sangeren, Helle Henning, og jazzpianisten, Nikolaj Hess, har et åbenlyst godt samarbejde. Og (i dette tilfælde) et fælles, dansk ønske om at smelte amerikansk jazz sammen med en nordisk tone og temperatur. Det er ganske givet den interesse, der har fået de to til at opsøge og invitere Norah Jones’ tidligere bassist og trommeslager, Tony Scherr og Kenny Wollesen, med i studiet i New York for at indspille Helle Hennings nye materiale. (De to amerikanere medvirkede på Norah Jones’ debutalbum fra 2002, Come Away With Me, og har i øvrigt begge spillet med et hav af andre, store navne – men det er en anden historie). Her er det afgørende, at man – når man hører titelnummeret på Helle Hennings nye album, As Long As We Both Know (og i øvrigt hører flere af de andre numre på albummet) – ikke er i tvivl om, hvor inspirationen kommer fra. Tonen, klangen, sansningen på As Long As We Both Know er, som jeg husker den fra Norah Jones’ debut. Og da der oven i købet er tale om dygtige, rutinerede og stadig vitale kræfter – hele vejen rundt – er resultatet derefter. Helle Henning imponerer – både som sangskriver og sanger. Og så har hun til og med, sikkert i samråd med Nikolaj Hess, styrket resultatet ved at invitere gæster med, som brillerer: bl.a. Mathias Heise (mundharpe), Kirstine Elise Pedersen (cello) og August Wanngren (harmonika).

**** / Storyville Records / 37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share