Lee Konitz: Leewise

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzsaxofonist, Lee Konitz, døde tidligere på året af Covid-19 (i en alder af 92 år). Dermed nåede han ikke selv at opleve udgivelsen af live-indspilningen fra den koncert, han (m.fl.) gav i forbindelse med tildelingen af Jazzpar Prisen i 1992. Men heldigvis, for os andre, foreligger indspilningen nu, tilgængelig og bemærkelsesværdig – bl.a. i kraft af samarbejdet med trompetisten, Allan Botschinsky, og barytonsaxofonisten, Lars Gullin. Med dem om bord i The Jazzpar All Star Nonet – og med originale værker som f.eks. Partout, skrevet af Ole Kock Hansen, Leewise, skrevet af Fredrik Lundin og JesperLee, skrevet af Konitz og Jesper Lundgaard – brillerer Konitz og nonetten, ledet af Jens Søndergaard og med gæsteoptrædener af pianisten, Peggy Stern. Enkelt tracks på albummet er i duo- eller trio- eller kvartet-format. Men fælles for dem alle er, at de efterlader et klart billede af hvilken respekt, der stod om Konitz og rent musisk hvilke teknisk/kunstneriske kvaliteter, der lå til grund for den respekt. Albummet er en forrygende forbrødring mellem Konitz og toppen af den danske jazzscene i ’92.

**** / Storyville Records / 61 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share