Juliet Kurtzman & Pete Malinverni: Candlelight – Love in the Time of Cholera

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

De to amerikanere – den klassiske violinist, Juliet Kurtzman, og jazzpianisten, Pete Malinverni – kommer fra ”forskellige verdener”, men begge er de sublime musikere. Og – formodentlig som følge af Corona-krisen – har de fundet sammen om den selvskabte opgave at indspille et album med musik, der taler til hjertet og minder os om, at der er mere, der binder os sammen som mennesker, end der adskiller os som sådan. Selv står Malinverni bag to af albummets to kompositioner, mens den legendariske, amerikanske jazztrompetist og –komponist, Bix Beiderbeche (1903-1931), bliver støvet af – han har skrevet hele fem af Candlelights kompositioner. Men stærkest på albummet står alligevel Kurtzmans og Malinvernis versionering af Astor Piazzollas (1921-1992) mesterlige tango, Oblivion. Det er som om, netop dét musikstykke farver helhedsindtrykket, der unægtelig er præget af argentinske strømninger, energier og temperamenter i grænselandet mellem klassisk musik og jazzmusik. Kammerjazzen, som man kunne kalde den, læner sig markant ind i den argentinske tradition. Og vel at mærke med teknisk overskud og kunstnerisk spændstighed. Det er meget smukt.

**** / Saranac Records / 54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share