Matthias Müller, Éric Normand & Petr Vrba: Triche

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Triche er det foreløbige resultat af et møde mellem tre af den internationale improvisationsjazzscenes store: tyske Matthias Müller (trombone), canadiske Éric Normand (el-bas) & tjekkiske Petr Vrba (trompet og electronics). De tre erfarne improvisationsjazzmusikere kendte hinanden, mødtes igen efter nogen tids adskillelse og gik herefter i studiet (i Østrig) for totalt at improvisere. Uden på forhånd at forberede sig eller i øvrigt at medbringe et koncept eller en flig af en idé – andet end at optagelserne skulle være totalt improviserede. Nu står vi andre her så – som vidner til et mærkværdigt, søgende og stofligt, musisk udtryk, et magisk, næsten arkitektonisk lydlandskab af minimalistisk, næsten naturlig, men også momentvis industriel karakter. Musik med vage strukturer, soniske flader og porøse elementer, rige ornamenter og sanselige klange. Triche er radikalt, udfordrende, men også dragende, næsten magnetisk. Det tiltrækker og frastøder. Er svært at fastholde, men også svært at slippe. Netop fordi det – midt i minimalismen – rummer så mange yderligere lag, som man får lyst til at blotlægge.

**** / Circum Disc / 52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share