Ikue Mori & Satoko Fujii: Prickly Pear Cactus

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Under Corona-pandemien har den japanske avantgardist, komponist og pianist, Satoko Fujii, som så mange andre musikere været isoleret, ude af stand til at turnere og opsøge sammensvorne. Derfor begyndte hun i sit hjem i Kobe at indspille soli. Det fortalte hun over en netforbindelse i foråret den japanske percussionist, Ikue Mori, som har bosat sig i New York. Mori fik lov til at lytte med, og snart begyndte de to kvinder at udveksle filer, føje til og spille sammen, hver for sig. Snart fik de endda den ligeledes japanske trompetist, Natsuki Tamura, med. Filer røg herefter frem og tilbage gennem kabler og et abstrakt lydlandskab, der stritter i flere forskellige retninger, opstod. Det landskab er gengivet på albummet, Prickly Pear Cactus – et meget komplekst, avantgardistisk og vanskeligt tilgængeligt album med luftig improjazz, der både pirrer og kradser, lokker og afskrækker. Intet er enkelt, smukt og bare let. Alt er flertydigt, grænsende til grimt og svær at kapere. Men sådan er det nu engang med musik fra Satoko Fujiis side. Hun er og bliver japans særegne førstedame udi avantgardistisk jazz.

*** / Libra Records / 54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share