Palle Mikkelborg & Bjarne Roupé Trio: Pieces

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Der er noget umådelig smukt, roligt og afklaret over musikken på Palle Mikkelborgs & Bjarne Roupé Trios fælles nye album. Noget langmodigt og godmodigt, men ikke på nogen måde kedeligt og konformt. Tværtimod formår de to generationer – erfarne Palle Mikkelborg på trompet og Bjarne Roupé på guitar – på den ene side og – talentfulde Anton Langebæk på kontrabas og Benjamin Barfod på slagtøj – på den anden side at skabe et respektindgydende, næsten rystende reflekteret og sammenhængende udtryk. Pieces er optagelsen af en koncert i Næstved i 2019. Her besluttede de fire spontant at gå på scenen sammen en aften – og optagelsen dokumenterer derfor dén aften, hvor Mikkelborg reelt var den eneste, der var på udebane – eftersom trioen var sammentømret. Men Mikkelborg går ikke overraskende ind på scenen med en aktiv lytten, inciterende tilføjelse og ud kommer et samlet hele, der er eminent, simpelthen. Pieces rummer fem ballader, som alle bliver ekstraordinært smukke – det gælder f.eks. versioneringen af Jim Peppers Witchi-tai-to, John Coltranes Naima og Eden Ahbez’ Nature Boy. Roupés trio og Mikkelborg gør alle numrene lyse, luftige, gribende. Kompositionerne er velvalgte, men forløses også med et suverænt overblik og en livgivende autenticitet.

****** / Storyville Records / 42 min. 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share