Ignacio Lusardi Monteverde: Del Canto Gitano – Music of Ancient Andalusia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den argentinske barok- og flamenco-guitarist, Ignacio Lusardi Monteverde, bor i den engelske hovedstad, hvorfra hans passion for den spanske flamenco udgår. Nu, må man imidlertid også konstatere, at det er derfra hans passion for sefardisk, mellemøstlig og indisk musik udgår. Hans nye album, Del Canto Gitano – Music of Ancient Andalusia, antyder ganske vist allerede i titlen, at hans fokus denne gang er på tidlig andalusisk (sefardisk) musik, men det er til gengæld også en form for musik, der er i sin essens er kalejdoskopisk og både trækker på traditioner, som kan tilskrives spanierne, araberne, jøderne, grækerne og sigøjnerne. Der er musisk forbindelse mellem disse folkeslag, så naturligvis smelter deres respektive traditioner sammen i Ignacio Lusardi Monteverdes musik – uanset om denne er arrangementer over traditionelle musikstykker eller nyskrevet. Hovedparten af materialet på Del Canto Gitano er nyskrevet afIgnacio Lusardi Monteverde, men det materiale tydeliggør bare, at han har et stærkt greb om såvel tradition, som komposition, instrumentering – om musikkens sjæl, nerve og temperament. Musikken er begavet, virtuos, sanselig. Albummet noget nær mesterligt.

***** / ARC Music / 62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share