Francois Bourassa: L’impact du Silence

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den virtuose, canadiske jazzpianist har med sit nye album, L’impact du Silence, udgivet ti album i eget navn. Men af alle disse er dette tiende skud på stammen alt andet lige også det bedste: et soloalbum, der balancerer helt forrygende formfuldendt mellem det kompositoriske og improvisatoriske, mellem det poetisk stilfærdige og det markant pågående. Man fristes til at sige, at Keith Jarrett ikke har levet forgæves. Men selv om, man aner strejf af inspiration i Bourassas tilgang til materialet / impulserne, så står det også klart, at canadieren har sit eget anslag, sit eget udtryk, sin egen, unikke agenda og sin egen ”sort of storytelling”. Det unikke ligger f.eks. i de momenter af stilhed, i de pauseringer og det fokus, som er årsag til albummets titel. Bourassa leger med pauserne – tydeligst i de korte vignetter: Interlude Y, X og Z. Men han skaber også med sin sans for det melodiske et udtryk, der går i maven eller hjertet eller under huden på lytteren. Hans musik er således ikke bare intellektuelle øvelser, men også sanselige størrelser, der rør lytteren.

***** / Effendi Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share