Lina Allemano Four: Vegetables

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den canadiske jazztrompetist og –komponist, Lina Allemano, er et virkelig interessant bekendtskab. Hun er en åben, nysgerrig og innovativ, avantgardistisk kunstner, og så er hun kvinden bag det, der siden begyndelsen i 2005 har udviklet sig til at blive en af hjemlandets mest banebrydende, cutting-edge ensembler – en jazzkvartet, der med sikre instinkter og raffinementer og et næsten telepatisk sammenspil udforsker improvisationens muligheder. Lina Allemano Four, som i øvrigt består af altsaxofonisten Brodie West, kontrabassisten Andrew Downing og trommeslageren Nick Fraser, gør det enormt godt på det nye album, Vegetables. Især falder jeg for en skæring som Champignons, der som ved svag varme steges og ender som en sprød, spiselig sag. Onions og Beans er eksempler på mere brutale sager, men uanset hvad har den svenske kok i køkkenet (læs: Lina Allemano) gang i nogle opskrifter, som udfordrer alle konventioner, herunder denne lytters. Musikken er kompleks og sammensat, men den har retning og kant og er i den forstand meget fascinerende.

**** / LUMO Records / 36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share