Murmur Metal: Maelström

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

At lytte til ”musikken” på Murmur Metals nye album, Maelström, er som at stå udenfor porten til en sværindustriel produktionsvirksomhed eller i udkanten af et rangerområde for svære godstog. I hvert fald er lydbilledet / lydlandskabet metallisk, mekanisk, industrielt. Tungt. Grænsende til enerverende. Men også af en karakter, der uvilkårligt sætter tanker og forestillinger i gang om lokationen og alt det, der foregår der (og i nærheden) af både skabende og potentielt sundhedsskadelige og farlige ting. Man er netop som i en malstrøm eller produktion af malm. Omgivet af jern – og i den sidste af de tre ”suiter” på albummet – som i et lukningstruet produktionsapparat, der er ved at sætte ud. Det er dybt fascinerende – og enerverende. Abstrakt snarere end musisk. Minimalistisk og dog facetteret. Og ikke overraskende – improviseret snarere end komponeret. Det franske album med den forunderligt danske titel er et seriøst bud på moderne avantgardistisk, industriel soundscape creation.

*** / Circum-Disc / 44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share