Wollny, Parisien, Lefebvre, Lillinger: XXXX

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er fire af den vestlige verdens store improjazzmusikere, der her har mødt hinanden i et studie: tyske Michael Wollny (synth og rhodes), franske Emile Parisien (sopransaxofon), amerikanske Tim Lefebvre (basguitar og electronics) og tyske Christian Lillinger (trommer). De fire var forud for indtagelsen af studiet blevet enige om, at intet skulle komponeres, arrangeres eller planlægges på forhånd. Og dét hører man, når man lytter til XXXX. Musikken på albummet må genrebetegnes som tilhørende grænselandet mellem improvisationsjazz, avantgardejazz, industrielle lydlandsker og lignende. Det er for det meste voldsomt. Har nok i momenter elementer af melodik, men fremstår primært som tableauer eller fragmenter af lyd, puls og bølger. Til tider er der enkelte instrumenter, der bibringer melodilinjer, men konstant er der andre, der nedbryder, forstyrrer. I den forstand er det helt åbenlyst ikke ønsket om at ramme en imaginær lytters hjerte, der driver kvartetten, men ønsket om frisætte ukendte kræfter i egne kunstneriske årer. Af samme grund udvikler musikken sig til en intellektuel størrelse snarere end noget andet.

***  /  ACT Music  /  66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share