Satoko Fujii Tokyo Trio: Moon on the Lake

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den japanske jazzpianist, -komponist og –avantgardist, Satoko Fujii, er en yderst produktiv og entreprenant karakter. Hun indgår i – eller rettere: skaber – uafladeligt nye netværk og konstellationer, og med sit nye album, Moon on the Lake, gør hun det igen-igen. Hendes Tokyo Trio er den første standard trio med klaver, bas og trommer i otte år, og den består foruden kapelmesteren selv af bassisten Takashi Sugawa og trommeslageren Ittetsu Takemura – en ren japansk besætning, formodentlig som følge af rejserestriktioner i kølvandet på pandemien, for ellers er hendes netværk globalt. Men selvfølgelig omgiver Fujii sig med dygtige musikere med åbne sind og flair for improvisation – og igen-igen er udtrykket avantgardistisk, komplekst og krævende. Især imponeres jeg af Ittetsu Takemuras tromme- og slagtøjsspil, som i mangfoldighed og præcist afstemt masse minder om Marilyn Mazurs. Et nummer som Keep Running er særligt bemærkelsesværdigt – et halsende og halsbrækkende ridt ud i et ukendt landskab, som potentielt rummer farer. Det er dybt fascinerende.

**** / Libra Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share