Rosa Passos Quartet: Dunas – Live in Copenhagen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Guitaristen og sangerinden, Rosa Passos, tilhører en guldalder / generation af brasilianske musikere og sangere, som desuden tæller navne som Joyce Moreno, Gilberto Gil og Milton Nascimento. Mange, undertegnede inklusive, ser eller rettere hører hende som en personificering af den moderne bossa nova og samba. Især fordi hun med sin varme glød, udtalte elegance og ægthed giver genrerne fornyet liv. Det nye album, Dunas – Live in Copenhagen, er optaget i Copenhagen Jazzhouse, da Rosa Passos i 2001 lagde vejen forbi den danske hovedstad, og forudsætningen for dette live-album blev optaget. Optagelsen vidner om det scenisk nærvær og et eminent sammenspil de fire musikere imellem. Roso Passos og pianisten Fabio Torres, bassisten Paulu Paulelli og trommeslageren Celso de Almeida nærmest leger sig igennem koncerten og materialet, der er en god blanding af egne, originale kompositioner og klassikere som eksempelvis Tom Jobims Águas de Março. Og især det afsluttende nummer, Juras, vidner om, hvor eminent en guitarist / instrumentalist Rosa Passos i øvrigt også er.

**** / Storyville Records / 37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share