Margit Myhr & Erlend Apneseth: Slåttesong

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Margit Myhr og Erlend Apneseth er to markante figurer på den norske folk- og roots-scene. To yderst kompetente og seriøse kunstnere, som på vokal og hardanger fiddle tager livtag med egne og andres / traditionelle kompositioner. De to fokuserer med deres enkle udtryk på kernen i den solistiske tradition. Og gør det med stor styrke, koncentration og værdighed. Begge kunstnere er prisbelønnede og kendt for deres evne til at favne traditionen og bygge bro til andre genrer / kunstarter. Begge har – i nyere tid – især gjort sig bemærket i hjemlandet for deres blik for traditionerne fra Hallingdal – helt specifikt. Det er herfra – og fra den norske vestkyst i øvrigt – at materialet og stilarten, som den her kommer til udtryk, stammer fra. Slåttesong er i den forstand som et etnologisk studie rundet af en kunstnerisk nerve, der er imponerende. Man føler sig som lytter henvist til en tidslomme alt imens, man klart er til stede i nuet. I den forstand bygger Slåttesong ikke bare bro mellem traditioner, men også mellem generationer. Det er meget imponerende.

**** / Heilo / 43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share