Andreas Toftemark Quartet: A New York Flight

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den unge, danske jazzsaxofonist, Andreas Toftemark, har tilbragt størstedelen af sine seneste ti år i udlandet – de fleste i New York City. Og dét mener jeg faktisk, man kan høre, når man lytter til hans nye musik og albummet, A New York Flight. Toftemark søger en æstetik, et klangbillede, en glød og en nerve, som snarere giver associationer til den øjeblikkelige Østkystscene end til den danske jazzscene. Uanfægtet heraf – eller for den sags skyld af hans unge alder – er resultatet, albummet A New York Flight, en prisværdig perle. Jazzmusikken er moden, moderne og melodisk. I momenter sart, i andre momenter kraftfuld. Under alle omstændigheder skabt i et eminent sammenspil mellem Toftemark og hans sidemen: pianisten Calle Brickman, bassisten Felix Moseholm og trommeslageren Andreas Svendsen. De fire får musikken – Toftemarks egne kompositioner og standards som Autumn in New York og I’m A Fool to Want You – til at swinge, men tilføjer også en åben kant, der giver lytterens smagsoplevelse sand umami.

***** / April Records / 43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share