Stephan Micus: Winter’s End

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den tyske multiinstrumentalist (og man fristes til at tilføje: musiketnolog), Stephan Micus, har i årevis rejst rundt i verden og indkøbt traditionelle instrumenter, som han har lært sig selv at spille. Og ud af det er der kommet hele 24 album på ECM Records – album, der er kendetegnet ved, at han spiller så ufatteligt mange lokalt forankrede, traditionelle instrumenter, som han optager og ”udvider” med et utal af overdubs og nye instrumenter tilføjet. Det er også tilfældet på hans nye album, Winter’s End. Herpå spiller han som solist et utal af traditionelle strenge-, slagstøjs- og blæseinstrumenter fra lande som Japan, Gambia, Egypten, Peru, Bali, Tibet og Kina. Og resultatet er altså dybt, dybt fascinerende, sanseligt og livsbekræftende. Micus tager så at sige lytteren med på tolv små rejser udi facetterede, ukendte landskaber af lyd. Et nummer som The Longing of the Migrant Birds er f.eks. indspillet på og med afrikanske tungetrommer, mozambikanske chikuloer og fjorten stemmer (alle tilhørende Micus). Et nummer som Autumn Hymn er frembragt på tre mozambikanske chikuloer og en japansk nokan (en fløjte). Men alle numre har noget særegent i sig, og så er det hele så utrolig sanseligt. Så albummet egner sig bedst til at blive afspillet gennem store højttalere eller gode hovedtelefoner.

*****  /  ECM Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share