Magnus Munk Tækker & The Solace Band: Bright Yellow Space

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den unge, århusianske komponist, guitarist og -slideguitarist, Magnus Munk Tækker, pladedebuterer med Bright Yellow Space – en plade med et blødt og smidigt miks af sfæriske afarter af genrer som loungejazz, -folk og country. Genremikset – ja, hele det sfæriske udtryk – sender tankerne i retningen af andre danske navne såsom Jakob Bro, Bremer McCoy og I Think You’re Awesome f.eks. Magnus Munk Tækkers musik er, som inspirationskildernes, instrumental, næsten filmisk. Til tider meditativ, til tider mørk og lettere vemodig. Under alle omstændigheder melodisk, let tilgængelig, let aflæselig. Varm og vedkommende. I den forstand taler Magnus Munk Tækker og hans orkester, The Solace Band (som består af Andreas Birk Olesen, Søren Juul Christensen, Sebastian Kinch og Jacob Birkeland Steenstrup), til lytterens hjerte såvel som lytterens hjerne. Og dét er ære værd – at Magnus Munk Tækker giver sig tid til sammen med kammeraterne at skabe et landskab af skøn ro og sanseligt nærvær; et landskab med et indforstået ønske om kontakt og kommunikation, en indbygget livskraft og livsudfoldelse. Især numrene November og A Bridge to a Place trækker mundvand.

****  /  Mauni  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share