Daniel Herskedal: Harbour

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Tuba. Hvor tit hører man lige en tuba som det primære instrument i et lydbillede? Yderst sjældent. Norske Daniel Herskedal er derfor en sjælden fugl: Han spiller tuba og bastrompet, skriver musik til de to instrumenter (m.m.) og er kapelmester i sin egen trio, som i øvrigt består af britiske Eyolf Dale (der spiller klaver og celeste) og norske Andreas Helge Norbakken (der spiller trommer og marimba). Det fascinerende er, at tubaens andel af musikken i den konstellation lyder fantastisk smuk, at Herskedals visionære kompositioner og forløsningen heraf fremstår lyrisk, og at hans teknik i det hele taget er bemærkelsesværdig, grænsende til unik i denne verden. Albummet, Harbour, vil af samme grund cementere hans position som en enestående, innovativ kunstner / tubanist. Numre som The Mariner’s Cross, Ice-free og The Lighthouse on the Horizon har alle en umiddelbar appel, men de vil også kunne stå distancen – de vil selv om et, to og tre årtier være bemærkelsesværdige, tryllebindende og moderne. Og det både på grund af Herskedals egen andel, men også på grund af trioens sammenspil. Musikken er rig, facetteret, gribende. Som spejler den en storslået, norsk natur med bjerge og dale, vand og land, grønt og hvidt – fra en af kystlinjens (stil)sikre havne.

*****  /  Edition Records  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share