Natsuki Tamura: KOKI SOLO

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den japanske jazzkomponist og –trompetist, Natsuki Tamura, er en af denne verdens enere. En dygtig håndværker og modig kunstner, hvis metier er det uforudsigelige, det improviserede, avantgarden, lydkunsten. Og tro mig – hans musik eller lyde eller frembringelser er ikke for sarte sjæle. Han udfordrer konstant – sig selv og alle andre, der stiller sig op og lytter. Han gør det ikke uden humor og ikke uden en sans for det lyriske, men når disse formildende forhold er nævnt, skal det samtidig pointeres, at han bevidst leder efter det uforudsigelige, ikke det kønne endsige melodiske, men det kantede, det skærende, det snerrende – det, der kan tvinge øjne og ører op – og han gør det med en virtuositet, men også en næsten satanisk stålsathed – med sin trompet, sin stemme, sit klaver og / eller sit slagtøj. Han bryder med al hvile og bygger højest uventede landskaber af lyde op for kort efter at rive dem ned igen. I den forstand er han hvileløs, rastløs, udfordrende, alt andet end konventionel og pleasende. Men altså også – for viderekomne.

***  /  Libra Records

Please follow and like us:

  • 0
  • Share