Scott Reeves Quintet: The Alchemist

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Åbningsnummeret på Scott Reeves’ nye album gør det klart, at han er en rutineret komponist, arrangør, kapelmester og musiker. Trombonisten / flygelhornisten, som kort før pandemien blev en realitet lod sig pensionere fra sine stillinger som professor ved The City College of New York og The Juilliard School, havde et ønske om at genstarte sit eget virke som musiker, men blev af Coronaen i stedet sendt til tælling – eller rettere: i isolation for en tid. Isolationen brugte han til at dykke ned i gamle arkiver i sit eget hjem, og her fandt han en koncertoptagelse fra City College of New York, 2005. Optagelsen var med hans daværende kvintet, som i øvrigt bestod af guitaristen Russ Spiegel, pianisten Mike Holober, bassisten Howard Britz og trommeslageren Andy Watson. Og musikken? Den var altovervejende af egen avl – sofistikeret og dog tilgængelig. Lydmæssigt var optagelsen langt fra perfekt, men den blev optimeret af Brian Montgomery, så den nærmest fik karakter af moderne studieindspilning. Derfor fremstår kvintettens optræden og musik også som moderne, innovativ og farverig jazz – især med bemærkelsesværdige præstationer på trombonen. Og nok så interessant – enkelte numre har man siden kunne høre i big band udgave. Men her er de, rå og nøgne – med bossa novaen, Without a Trace, som højdepunktet.

****  /  Origin Records  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share