Vokalensemblet GLAS & Peter Danstrup: Landene som forsvandt

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

I 2018 udkom på dansk den norske arkitekt og forfatter Bjørn Berges bog, Landene som forsvandt. Bogen tog læserne med på fascinerende rejser til et halvt hundrede glemte lande – lande der var opstået og igen forsvundet – i perioden fra 1840 til 1970. Det var lande som Heligoland, Tripolitania og Østrumelien. Hvad var historien bag dem? Dét forsøgte Bjørn Berge at afklare.

Der er ingen tvivl om, at den danske jazzbassist og –komponist Peter Danstrup har været en engageret læser. I hvert fald har han efter læsningen – med afsæt i historierne – selv skrevet a capella værket, Landene som forsvandt – et stilistisk bredt, harmonisk rigt og rytmisk udfordrende værk, der forløses af Vokalensemblet GLAS.

Danstrup, fremstår – både før og efter udgivelsen – som et innovativt, åbent og kunstnerisk engageret menneske. Og GLAS – Ania Rybacka, Katrina Petersen, Kamilla Kovacs, Johanne Baadsgaard Lange, Else Schantz Juutilainen og Maria Kynne – fremstår som en teknisk / musisk prof enhed. De seks sangerinder udfordrer vante konventioner og håndterer Danstrups ekstraordinære sangcyklus med overbevisende kraft og præcision.

Værket er som ét hele – en sammenhængende samling af udfordrende fortællinger. Genremæssigt i grænselandet mellem kammermusik, vokaljazz, avantgarde og traditionel folkemusik. I den forstand vidner værket om, at mødet mellem Danstrup og GLAS har været frugtbart.

****  /  ILK Music  /  37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share