Islandman: Godless Ceremony

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Islandman kalder sig selv en interplanetarisk, musikalsk trio fra Istanbul. Hvordan dét helt præcist skal forstå, skal jeg ikke kunne sige, men ét står klart: Trioen spiller en sindssygt fascinerende og dragende, eklektisk form for musik, som både flirter med baleariske og anatolske toner, med nordafrikansk ørkenblues, shamanistiske (indianske) trommer og nordindiske klangflader. Genremikset er psykedelisk – også fordi det er iblandet en form for house, downtempo og electronica. Og fordi det er spundet op omkring nogle elektroniske motiver og trommemaskinesynkoperinger.

På grund af sidstnævnte virker musikken i passager tegneserieagtig. Den tyrkiske sangskriver, producer og musiker Tolga Böyük, har således med projekt Islandman helt bevidst skabt en musikalsk tegneseriefigur – eller rettere: persona – der fortæller historier fra det hinsides gennem drømmende spacefunk og psykedeliske toner, farver og sansninger.

Tolga Böyük optræder selv på vokal, elektronik og guitar, medens Eralp Güven optræder på percussion og Erdem Başer på guitar. Men de tres spacy guitarfigurer og dansable beats har flere fingeraftryk – blandt andet danske Kenneth Bagers. Godless Ceremony udgives således – som trioens to første album – på Kenneth Bagers label, Music For Dreams. Det er helt givet også Kenneth Bager, der har inviteret gæsterne: Jacob Gurevitsch, Troels Hammer, Ole Theill blandt andre ind i projekt Islandman – for så vidt angår Godless Ceremony.

Broderparten af de ti musikstykker er dansable. Men enkelte falder anderledes ud – det gælder for eksempel det næsten cinematiske ”Istanbul Lockdown”, der fremhæver højslettens herskende vemod og giver associationer til den traditionelle musik på den anatolske højslette og i nabolandet, Armenien. I et nummer som ”Amarnos Ahora” går der vitterligt tegneserie i den. Det gør der for så vidt også i åbningsnummeret ”Kara Toprak”, der samtidig er albummets hit-single, men netop dette nummer har hit-kvalitet og vidner om, hvor tæt samarbejdet er mellem Islandman og Bager.

****  /  Music For Dreams  /  51 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share