Le Ggril: Sommes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Musikken på canadiske Le Ggrils nye, tredobbelte album, Sommes, er… udfordrende. De 21 musikere i orkesteret markerer således deres fælles 15 års jubilæum med musik, der helt i tråd med egen historik kun er forudsigelig i den forstand, at den er uforudsigelig. Musikken – hele 186 minutter af den – er improviseret, avantgardistisk, grænsende i momenter til freejazz, i andre momenter til industri og støj og i atter andre til mere uigennemsigtige landskaber eller flader af variationer af lyd. Under alle omstændigheder er det musik, der stiller krav til lytteren, og som taler til intellektet snarere end følelserne. Der er ingen tvivl om, at Sommes er ambitiøst tænkt og udført. Musikken tager, til trods for, at den i vidt omfang er improviseret, afsæt i tolv kommissionerede stykker musik af tolv forskellige komponister. Men den taler ikke til hjertet. Kun til intellektet. Eller tarmen. I den forstand, at den er nervepirrende eller angstfremkaldende. Eller næsten alt andet end musisk.

****  /  Tour de Bras / Circum Disc  /  186 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share