Graham Dechter: Major Influence

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzguitarist, Graham Dechter, har fra sin base i Los Angeles skabt sig en lysende karrierevej – alene i kraft af sin virtuositet. Så modent, velovervejet og raffineret er hans spil, at man skulle tro, at han var dobbelt så gammel, som han er. Men kometen er altså ung, bare 23 år, og alligevel i fuld kontrol og vigør, når han som her – med en all-star rytmesektion bestående af trommeslageren Jeff Hamilton, kontrabassisten John Clayton og pianisten Tamir Hendelman – tager livtag med det altovervejende originale materiale af egen avl. Vel har Dechter som komponist hentet inspiration hos navne som Charlie Parker, George Shearing, Hank Mobley, Art Blakey og Larry Goldings, men også hos nutidige navne som Louis Cole og Genevieve Artadi fra synth-hevay, avantgarde pop duoen, Knower. Personlig falder jeg mest for melodiske ballader som eksempelvis Major Influence og Minor Influence. Måske fordi der i nævnte nummer ikke er en galopperende stræben, men en fascinerende ro. Bedste nummer er dog den sindssygt langsomme ballade, Pure Imagination. Dét er en perle med ornamenter fra guitaren, lette markeringer med de to whiskers og drævende basgange fra kontraen.

****  /  Capri Records  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share