Jon Gordon: Stranger Than Fiction

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzsaxofonist, Jon Gordon, er en både lovende og erfaren, efterspurgt og synlig figur på jazzscenerne i USA og Canada. Han har vundet en Thelonious Monk Award for sit instrumentale virke og fået markant gode anmeldelser for sine hidtidige album og optrædener – både for sin kompositioner og for sin forløsning af selvsamme. Derfor er det også med en vis interesse, jeg sætter mig til at lytte, da hans nye album, Stranger Than Fiction, leveres. Herpå optræder han nemlig med et stort jazzorkester bestående både af gamle rotter som Orrin Evans, John Ellis og Alan Ferber og af yngre musikere, der har det tilfælles, at de har studeret på The University of Manitobas jazzprogram, hvor Jon Gordon i disse år selv underviser. Med sit originale materiale og sit usædvanlige orkester går Jon Gordon – som komponist, kapelmester og altsaxofonist – til materialet med elegant styrke. Han viser sig endnu engang at være en virtuos, som mestrer flere aspekter i moderne jazz. Hans musik er facetteret, rig og æstetisk udfordrende. Tilgængelig, ikke simpel. Kompleks, ikke introvert. I den forstand har han formået at udvide skydeskiven og skabe nyt og større.

****  /  ArtistShare  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share