Earl MacDonald: Consecrated

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Earl MacDonald er i sit hjemland, Canada, en efterspurgt og anerkendt jazzpianist, –komponist og arrangør – en mand med flere prisvindende jazzplader i eget navn i bagagen. Consecrated, hans syvende plade i eget navn, er imidlertid den første, hvorpå en sangstemme er det centrale ”instrument”. Forrest i lydbilledet står således for første gang den lovende, unge, canadiske sangerinde, Karly Epp, som virtuost og sikkert farvelægger pladens materiale. Earl MacDonald har konstant indspillet med nye konstellationer, større og mindre, og nu altså også med en sangerinde – og netop dét vidner om hans rastløse, alkymistiske trang til at søge nye veje og udtryk. Også som noget nyt, er materialet på Consecrated religiøst – det består af traditionelle salmer, der udsættes for en jazzet opgradering, der i sig selv, men også takket være sangerinden, bringer imponerende ny energi og lyrisk elegance ind i materialet og det religiøse / spirituelle materiale. Helhedsbilledet – og MacDonalds eget klaverspil for den sags skyld – er perfektioneret. Ikke pænt. Ikke fejlfrit. Men frodigt, sanseligt, levende.

****  /  Outside in Music  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share